Výcvikový víkend se Záchrannou brigádou kynologů Zlínského kraje / SAR Training weekend

20.05.2013 21:20

Minulý víkend jsme strávili intenzivním výcvikem ve Větřkovicích. Záchranná brigáda kynologů Zlínského kraje zde pořádala výcvikový víkend zaměřený na plošné vyhledávání a nácvik stop, kterého se zúčastnili také členové Moravskoslezské a Jihomoravské brigády. My jsme tentokrát vyrazili v plném počtu a každý si víkend užil po svém - páníček na kole, Holly hlídáním chatky, procházkami a lenošením a my s Roxy intenzivním tréninkem.

Vyhledávání Roxy moc baví, takže nácvik ploch byl pro ni i tentokrát odměnou a moc ji to šlo. Všechny figuranty našla a krásně označila a také při stopování se nenechala zahanbit. Jsme sice teprve začátečníci, ale Roxy už při druhé ranní stopě pochopila, co se po ní chce a nikam nespěchala a stopu pěkně vypracovala. Došlo také na nácvik poslušnosti, kde máme ještě co dohánět. Takže celkový dojem z víkendu byl super a už se těšíme na letní akci na Bystřičce, která bude zaměřená na vodní plochy.

Fotogalerie ZDE.

***

Last weekend we participated in search and rescue training held by Záchranná brigáda kynologů Zlínského kraje (IRO Member). Focus was on area searching and tracking and also SAR Teams from other Czech regions were present. This time we travelled all together and each of us enjoyed the weekend in a different way - my husband on his bike, Holly by guarding our cabin, on the walks and mainly by relaxing and me and Roxy were training properly.

Roxy really enjoys area searching, she considers it to be reward for her and also this time she was very successful. She found all persons and allerted me correctly with her steady barking. Despite being a very beginners in tracking, Roxy did really well. On her second trail she already understood what's requested from her and she nicely followed the track all the way to the very end which I was really happy about. We did also some obedience training where we still have a lot to learn and practise. So overall impression from the weekend was just great and we already look forward to next summer event at Bystřička dam which will specilize in search and rescue in water.

Photos HERE.

 

 

 

www.seznam.cz, www.centrum.cz, www.najisto.cz, www.google.com,