Společné cvičení s HZS Uherské Hradiště / Training with Fire Brigade Uherské Hradiště

27.09.2013 17:30

Včera ve večerních a nočních hodinách jsme se s Roxy a dalšími dvěma psovody zlínské Záchranné brigády zúčastnili společného cvičení s Hasiči z Uherského Hradiště. Cvičení probíhalo v obci Lidečko na Čertových skalách a hlavní náplní byl nácvik slanění se psy, noční vyhledání figurantů a také nácvik záchrany zraněné osoby ve skalách. Pro Roxy to byl první nácvik skutečného slanění a vedla si skvěle - v postroji se chovala klidně a na rozdíl ode mě se při vytahování a následném slaňování kochala výhledy do krajiny. Na nočním vyhledání se však už projevila její únava a také ztížené podmínky (úplná tma, pohyb dalších osob v terénu a práce na horní straně skal, kde jsem měla strach, aby Roxy pach nezavedl blízko skalní hrany) sehrály svoji roli a naše úspěšnost vyhledání byl pouze jeden figurant ze dvou.

To ale nevadí, pro mě a snad i Roxy :) to byl obrovský zážitek a doufám, že do budoucna budeme mít ještě možnost něco podobného zopakovat.

Malá fotogalerie zde.

*****

Last night me and Roxy, together with two other members of Zlin SAR Brigade, got a chance to participate in rescue training with Fire Brigade Uherske Hradiste. Training took place in Lidecko, in area of Čertovy skály rocks and the main task was to practise abseiling with dog, night area search and also to practise rescue of injured person in the rocks. For our Roxy it was very first experience with real abseiling and she did really well -  she behaved calmly when wearing harness and also seemed to enjoy the view while abseiling. When it came to night area search her tiredness and also really tough conditions (pitch darkness, movement of other people in the area and the area itself near the edge of the rock) played their role and we only managed to locate one of two persons.

Never mind, it's been a great experience for both of us and I hope that we will get another chance to repeat it in the near future.

Photos here.

 

www.seznam.cz, www.centrum.cz, www.najisto.cz, www.google.com,